Шановні батьки, будьте пильні щодо сильних чи легких болей у ваших синів у ділянці калитки та яєчок у будь-якому віці. Інколи цей стан супроводжується ще і нудотою, блювотою

Якщо ваша дитина скаржиться на біль – НЕГАЙНО звертайтеся до дитячих лікарів-урологів! Адже, є такі випадки, коли через анатомічні особливості (найчастіше від 7-ми років до 18-ти) трапляється порушення кровообігу у калитці (яєчку) і протягом 6-ТИ ГОДИН і більше яєчко некротизує (гине).

Відтак, до 6-ти годин варто провести негайне оперативне втручання! Після 6-ти годин вже немає 100% ймовірності зберегти яєчко. Після 12 годин – воно підлягає видаленню.

“Такі речі деколи відбуваються і внутрішньоутробно. Дітки народжуються із некротизуючим яєчком. Але у віці від 7 до 18-ти років є особливий ризик такого випадку. Батьки, які мають синів мають бути особливо уважні. Вчити дітей аби вони при будь-якій болі про це казали мамі чи татові та не соромилися про це говорити. Між батьками та дітьми має бути контакт”, – наголошує дитячий уролог “Охматдиту” Ігор Гримак.

В місяць до “Охматдиту” потрапляє 3-5 дітей із такими симптомами. І не усім вдається врятувати яєчко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *