Щелепно-лицеві хірурги “Охматдиту” прооперували 5-місячну дівчинку із надскладною вродженою вадою верхньої губи, якій було складно навіть їсти

Сім’я з Волинської області. Живуть всього за 20 кілометрів від білоруського кордону. Варвара народилася з дуже складною, вродженою вадою верхньої губи альвеолярного відростка.

“Це була дуже не типова і широка, двобічна розщілина верхньої губи альвеолярного відростка. Усі лікарі, які її бачили розводили руками і не знали, що робити. Врешті, сім’я звернулася до нас. Ми проконсультувалися із нашим ортодонтом. Була дилема чи спершу розширювати щелепу, а далі оперувати. Але все таки після онлайн-консультацій з нашими американськими колегами ми вирішили оперувати. Втручання провели, коли дівчинці було 5 місяців. Зробили хейлоринопластику, сформували коловий мʼяз рота, губу, а також крила носа. Операція була надзвичайно складна. Ми не обіцяли, що зможемо зробити усе одномоментно, але нам вдалося усе закрити за одне оперативне втручання”, – розповіла щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

В операційній працювали: щелепно-лицеві хірурги Христина Погранична і Роман Огоновський, доктор Крейг Хобар.

Тепер дівчинка може нормально харчуватися та ковтати. Через це одразу після операції в неї почала збільшуватися маса тіла.

З’явилася гарна усмішка. Результат “до” і “після” вражаючий. Зміни настільки сильні, що ми з етичних міркувань фото до операції не викладаємо. Ви можете побачити фото вже опісля втручання.

“Нам рекомендували робити операцію саме у Львові у Христини Пограничної. Операція пройшла успішно. Донечка набагато краще почала їсти, розвивається краще. Колись вона навіть їсти не могла. Від цього дуже втомлювалася. Дуже було складно дивитися на свою дитину з вадою, коли їй було так складно. Дуже дякуємо лікарям”, – розповів батько Варвари Валентин Прач.

Бажаємо Варварі міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *