Ще одна історія під час місії у Зімбабве лікарів «Охматдиту»

Дівчинка чекала на операцію 19 років аби отримати нову усмішку і для цього Вусея подолала аж 500 км!

Дівчинка народилася з двобічною розщілиною верхньої губи і піднебіння. Таку ваду оперують і перші місяці життя і коли малеча підросте, то має на згадку лише малопомітний шрам (його вигляд теж можна покращити з допомогою сучасних косметології).

Але у Зімбабве отримати таку допомогу не так просто, тут не так багато досвідчених фахівців. Вусея приїхала з іншого кінця країни, коли сімʼя дізналася, що приїжджає американо-мексикано-українська команда з благодійною місією.

У сім’ї – 11 дітей, Вусея – 9 дитина. Але навіть подорож до столиці – випробування для родини, адже потребує немало коштів. Дуже часто тут це – головна причина, чому люди не отримують спеціалізованої медичної допомоги. Але вони нарешті наважилися! І недарма!

«Виправити проблему не було складно, усе добре пройшло, ми задоволені результатом в операційній. Зараз задача дівчини – набратися сил після втручання і доглядати за рубцем», – розповіла щелепно-лицева хірургиня Міжрегіонального центру лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння Христина Погранична.

Операційна команда: Rogelio Martines (Мексика), щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична, анестезіологічний супровід – Віра Приймакова (Україна)/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *