Як і коли правильно збивати дитині температуру

✅ Поради від нашого лікаря-неонатолога Мирослави Кушнір!

Нормальна температура у дитини коливається від 36,4 до 37,4. Це варіант норми. Якщо дитина вкрита ковдрою або активно грається – температура тіла може бути трішки вища. Варто наголосити, що у новонароджених і передчасно народжених діток теж температура тіла може бути вищою. Це теж норма.

Коли ж дитина спить, то температура тіла стає здебільшого трішки нижчою. В цьому випадку теж не варто хвилюватися. Однак, бувають випадки, коли батьки надто вкривають дитину вночі, а навколо ліжечка стоять бортики. Це теж може спричинити підвищену температуру тіла.

💤 Фахівці радять не накривати ковдрою чи пледом дитину до 2-3 років. А використовувати спеціальний спальний мішок для сну. А у ліжечку не ставити бортики. Адже, це може спричинити синдром раптової смерті малюка.

Якщо ж батьки з дитиною щойно прийшли з двору – не варто одразу міряти температуру. Адже, показники можуть бути помилковими. Особливо, у холодні пори року.

Також спеціалісти наголошують, що немає рекомендації міряти температуру дитині щодня. Варто вимірювати показник лише по потребі. Коли дитина млява чи погано себе почуває.

Якщо ж температура справді у дитини піднялася – лікарі радять не збивати до показника 38,5. Виняток – це епізод судом у дитини. У цьому випадку варто збивати коли вже є показник 38.

“Якщо дитина має температуру 38,5 і ганяє при цьому по квартирі, грається, енергійна, активна і п’є достатньо води і мамі чи татові доводиться ще бігати за дитиною аби дати ліки – не варто це робити. Тут треба дивитися по стану дитину. Коли ж дитина вʼяла, хникає, не має апетиту, не пʼє води, плаксива – тоді збиваємо. Але всеодно чекаємо показник 38,5. І раніше не збиваємо”, – пояснює Мирослава Кушнір.

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *