Історія, як медики “Охматдиту” подарували однорічній Єлизаветі слух

Єлизавета із двійні. Коли мама дівчинки за кілька місяців після народження не побачила в однієї із доньок реакції на шум – одразу звернулася до лікарів. Діагностика та розширені скринінги показали, що є проблеми зі слухом.

Мама одразу почала пошук лікарів, які б могли допомогти донечці. І усі шляхи звели до керівника Клініки отоларингології – хірургії голови та шиї Федора Юрочка. Як тільки дізналася, що є можливість кохлеарної імплантації – одразу розпочали підготовку. До операції встановили слухові апарати і ще три місяці маляті проводили заняття з сурдопедагогом, щоб оцінити потенційну користь від апаратів і виконали усі необхідні обстеження та консультації згідно європейських стандартів.

“Великі професіонали оперували. Це велике щастя, нам попався величезний шанс. Ці імпланти дуже дорогі. А тут все безкоштовно. Як лікарі вийшли із операційної і сказали, що задоволені операцією, що дитина буде чути – це шалені емоції були для мене. Я вірила, що все буде добре”, – розповіла мама дівчинки Марʼяна Федун.

За місяць після оперативного втручання на дівчинці підключили імплант, після якого дитина змогла почути перші звуки у своєму житті.

Нагадаємо, всесвітньовідомі отохірурги із Польщі та Бельгії разом із керівником Клініки отоларингології – хірургії голови та шиї львівського “Охматдиту” Федором Юрочко подарували слух трьом діткам. В лікарні розпочала роботу Програма слухових імплантів.

Бажаємо маляті міцного здоровʼя, чудового слуху та швидкого розвитку мови!

Дякуємо за світлини із моменту підключення імпланта дівчинці опікуну та фотографу Віктору Москалюку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *